A KISSZÁLLÁS NÉGYESTELEPI FŐNIX EGYESÜLET
2010. évi
2.sz H Í R L E V E L E

A FŐNIX egyesület minimál programját követve, a kegyeleti temető rendbe tételéhez fogtunk hozzá.

A geodéziai kitűzés alapján (70*80 m), 5600 m2- es területen az elmúlt évtizedekben felgyülemlett mintegy 50 m3-nyi hulladékot gyűjtöttünk össze, és szállítottunk el. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársaival egyeztetve az északi és nyugati oldalon elburjánzott akác és orgona-bokrokat gyérítettük meg kb. 300 m2 -es területen. Ennek eredményeként valamennyi sírhely megközelíthetővé vált. Az építendő kerítés vonalában további gyérítés szükséges. A terület döntő részét lekaszáltuk, a Kálvária út menti sövény első formázó nyírása történt meg.

A munkálatokban 5 alkalommal Kisszállás, Kelebia, Tompa, Kiskunhalas, Pécs, Szeged, Budapest településekről - a kiszállási képviselő testület tagjaival együtt - mintegy 60 fő, 500 munkaórát vállalt és teljesített. A gépi rakodási és szállítási munkát a Halas Bagger Kft végezte el. A nagy kereszt felújítási, restaurálási és vasbeton talpazatának elkészítését Vizi Gábor és Szolnoki István kiskunhalasi vállalkozóknak köszönhetjük.

A stációk táblaterveinek fém anyagát és gépi leszabását a KAMINTERM Kft biztosította, további megmunkálását Bor Dezső bácsi, ny. műszaki oktató végezte.

A stációk fa szerkezetének elkészítésében a MERKBAU Kft lesz segítségünkre. A kerítés fémháló anyagát a Speciál Gate Kft (Bácskai János) ajánlotta fel.

A stáció képeket Turcsányi Marika és Turcsányi Antal művészek tervezik és festik meg.

A kétkezi munkájuk mellett külön köszönetet mondunk Tanács Zsuzsának és Turcsányi Évinek, akik saját készítésű kiflivel, pogácsával, fasírozottal is gondoskodtak az ott dolgozókról.

A hírlevélben jelezzük előre, hogy október első dekádjában tervezzük megépíteni a kerítést. Jelentkezőket várunk, Bácskai Jancsi és Szűcs Pista mellé. Ötleteket várunk egy két kazettás hulladékgyűjtő elhelyezésére, megépítésére illetve a bejárati kis és nagykapu igényes műszaki terveire és megvalósítására is.

Tanács Miklós (Cili)

Számlaszám: 53100025-10058736
Számla megnevezése: Főnix Egyesület

© Négyestelepi Főnix Egyesület, 2010 - 2011 l Kapcsolat design by: Judit N. l Webmester